Highlights

Maastricht heeft ontzettend veel te bieden als het gaat om kunst en cultuur, historie en culinaire hoogstandjes. Niet alleen de stad is veelzijdig, ook in de omgeving is er genoeg te beleven. 

Thermae 2000

Boek via uw Saillant Hotel uw Entree bij Thermae 2000 met korting: 
Avondentree, toegang vanaf 17.00 uur     € 37,50 p.p. i.p.v. € 39,50 p.p. 
Dagentree, gehele dag toegang                       € 47,50 p.p. i.p.v. € 49,50 p.p. 

Meerprijs 
Er geldt een meerprijs op badkledingdagen, badkleding- en ongeklede weekenden en Nederlandse vakanties (zomer- en kerstvakantie). De meerprijs bedraagt €6,95 en wordt betaald bij de receptie van Thermae op de dag zelf.   

Kalender 
Raadpleeg de kalender www.thermae.nl/kalender voor de verdeling van onze badkledingdagen en -weekenden, naaktdagen en -weekenden, en mixdagen en -weekenden.  

Rederij Stiphout

De 5 passagiersschepen van Rederij Stiphout bevaren dagelijks de Maas en het Albertkanaal en tonen u de mooiste plekjes. Voel de frisse wind op het buitendek, of ga binnen zitten met een lekker kopje koffie. 

Er is een ruime keuze in diverse boottochten, van een ca. 1 uur durende Rondvaart op de Maas tot een complete dagtocht naar Luik en van een historische Vaarroute door de binnenhaven van Maastricht tot een romantische Saturday Night Dinner Cruise.

 

More information

Workshop vlaai bakken

Een must-see wanneer je Maastricht bezoekt: de Bisschopsmolen. In het romantische Jekerkwartier vind je deze watermolen. De molen was in de 11e eeuw in het bezit van Godfried van Bouillon en na zijn dood van de Luikse Prins-bisschop.

Altijd al zelf een vlaai willen bakken? Volg een workshop vlaai bakken bij de Bisschopsmolen. 

More information

Fun Valley

Bij recreatiepark Fun Valley Maastricht is er genoeg te beleven. Je kunt heerlijk genieten van de zon op het strand en de kinderen kunnen zich uren vermaken in de buitenspeeltuin. Zoek je even verkoeling? Neem dan een verfrissende duik in het water of geniet van een heerlijke cocktail in de beachbar. 
Liever juist actief doen? Ook dat kan! Bij Fun Valley Maastricht kun je gebruik maken van verschillende bootjes: waterfietsen, kano's, kayaks, stand-up paddles en surfplanken. Door tal van binnenactiviteiten kun je ook bij slecht weer bij Fun Valley terecht. 


 

More information

Kano & Rafting

Houdt u van avontuur? Beleef dan iets unieks en maak een kano of kajak tour over de grensmaas met aansluitend een fietstocht door het rivierenlandschap van het Maasland.

 

 

More information

Maastricht Underground

Weg van de massa. Donker en mysterieus. De grotten, het fort en de kazematten. Ze vormen letterlijk het fundament van Maastricht.

More information

Bonnefantenmuseum

Het Bonnefanten is een museum voor beeldende kunst in Maastricht, de hoofdstad van de provincie Limburg. Het is een van de drie provinciale musea in Limburg. Het Bonnefantenmuseum is vooral bekend vanwege de collecties middeleeuwse beeldhouwkunst, Zuid-Nederlandse schilderkunst en hedendaagse kunst.

More information

Vrijthof

In hartje stad vind je het prachtige Vrijthof. Rondom het plein staan tal van historische gebouwen die nog herinneren aan de tijd dat Maastricht een religieus centrum en een militaire vesting was. Denk aan de Sint Servaaskerk, Sint Janskerk, het Spaans Gouvernement, de Hoofdwacht en het Generaalshuis. Aan de andere kant kunt u terecht voor een drankje en hapje op een van de vele gezellige terrassen, die dit romantische en historische plein rijk is. 

 

 

 

More information

Stadspoort "De Helpoort"

De Helpoort is de enige stadspoort, die nog in Maastricht aanwezig is en is tevens de oudste stadspoort van Nederland. 

 

 

More information

Stadhuis

Het Stadhuis op de Markt is gebouwd in de jaren 1659-1664, de toren dateert van 1684 en bevat een carillon met 49 klokken, dat regelmatig bespeeld wordt. Interessant interieur met prachtige wandtapijten, stucwerk, plafondschilderingen en schouwstukken. 

More information

Jekerkwartier

Waan je in Franse sferen en bezoek het Jekerkwartier, dat verscholen ligt tussen eeuwenoude monumenten en stadsmuren.

More information

Fort Sint Pieter

Het fort boven op de Sint-Pietersberg beschermt al ruim 300 jaar de stad Maastricht tegen de vijand.

 

 

Stadspark

Een romantische picknick, een culinair evenement, sportief aan het werk of gewoon lekker wandelen. Ontdek de rijke historie in en rondom het Stadspark, beklim de eeuwenoude stadsmuren en sta even stil bij al het moois dat Maastricht te bieden heeft.

More information

ENCI Steengroeve

Ontdek de ENCI-groeve waar in 2018 een punt werd gezet achter een periode van 100 jaar mergelwinning. Bezoekers kunnen er nu heerlijk wandelen en genieten van fantastische uitzichten over de groeve en de stad Maastricht. De natuur die hier ontstaan is, is nu al ongekend. Vanaf het uitzichtplateau hebben bezoekers een grandioos uitzicht dat iedereen zeker een keer gezien moet hebben. 

More information

Wandelroutes

Ontdek de mooiste wandelroutes van Maastricht en haar omgeving. 

More information

Winkelen in Maastricht

Winkelen in Maastricht; dat is proeven van de gezellige sfeer, het gevoel en de bruisende vibe van de stad. De stad biedt je sjieke en chique boetiekjes in bijvoorbeeld het Stokstraatkwartier, hippe ondernemers showen hun mooiste collecties in Wyck en bij winkelcentra Entre-Deux en Mosae Forum kun je de hele dag door winkelen. 

More information

Markt

Een bezoekje waard is zeker de markt in Maastricht. Er zijn verschillende markten te vinden; van streekproducten, biologisch eten & drinken tot mode van lokale makers. De vrijdagmarkt was in 2014 al met 400 kramen de Beste Grote Markt van Nederland. Daarnaast werd de woensdagmarkt in 2017 uitgeroepen tot Beste Middelgrote Markt van Nederland.

More information